Op veel van de artikelen die je in de webshop vindt, zie je symbolen afgebeeld staan. Vaak zijn het paganistische symbolen die al eeuwenlang gebruikt worden over heel de wereld. Ik zal wat uitleg geven over de symbolen die je bij mij regelmatig tegen komt.

De Triple Moon

De drievoudige maan geeft de 3 fasen van de maan weer: wassende, volle maan en de afnemende. Ook wordt het symbool gebruikt om de 3 levensfasen van de Godin weer te geven: De maagd, de moeder en de oude vrouw (maiden, mother, crone). Deze Gdrievoudige Godin wordt gezien als de moeder van al wat leeft. De fase van de  maagd staat voor een nieuw begin, die van de moeder voor vruchtbaarheid en de oude vrouw staat voor wijsheid, rust en de dood. De partner van de drievoudige Godin is de gehoornde God.

De Triquetra

De Latijnse vertaling van dit symbool is letterlijk ‘driehoekig’. Drie ringen zijn in elkaar gevlochten als een oneindig figuur.Dit symbool is teruggevonden op oude Indiaanse religieuze beelden van 5000 jaar oud maar in Europa werd het pas sinds de 8e eeuw gebruikt. Bij de druïden en hekserij staat dit symbool voor de drievoudige Godin maar bij de Vikingen wordt het geassocieerd met Odin zoals blijkt uit de afbeeldingen op runenstenen. De afbeelding is een Keltische knoop en voor de Kelten stond het symbool voor leven, dood en wedergeboorte als ook land, lucht en zee. Binnen het Christendom werd het symbool gebruikt om de heilige drie-eenheid aan te geven: de Vader, de Zoon en de Heilige Geest. Ook geeft men er de betekenis aan van Velreden, Heden, Toekomst.

Het Pentagram

Het pentagram of pentakel is een vijfpuntige ster en een van de oudste symbolen van de wereld. De naam is afgeleid van het Griekse woord pentagrammon, dat vijf lijnen betekent. De vijf punten van de ster staan voor de 5 elementen: Aarde, Water, Vuur, Lucht en Ether(Geest). De planeet Venus, symbool voor vrouwelijkheid, vormt een pentagram op haar weg tussen de sterren.Het symbool kan ook staan voor de 5 zintuigen (zien, horen, voelen, ruiken, proeven). Het staan ook symbool voor de harmonie tussen het fysieke en het psychische. Binnen de hekserij wordt het gebruikt als symbool om rituelen te versterken en bescherming te bieden.

 

4 Commentaren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *