Als je iemand bent die gevoelig is voor de energie van de maan dan zijn er verschillende momenten in een maand om rituelen te doen. Ik dit stukje benoem ik twee momenten: de Nieuwe (donkere) maan en de Volle maan.

Tijdens de Nieuwe maan is de maan niet te zien. Dit moment is uitermate geschikt om tot inkeer te komen en dingen los te laten. Bedenk voor jezelf wat je wilt veranderen of waar je afscheid van wilt nemen. Dat kunnen allerlei zaken zijn zoals: situaties, personen of angsten. Dit kan je doen door een ritueel uit te voeren. Steek een wierookje aan, maak een vuurtje,  steek een kaars aan. Je kunt ook dingen neerleggen die voor jou van betekenis zijn zoals foto’s, kruiden of steentjes. Als je weet hoe het moet, kan je een cirkel openen en de windrichtingen en elementen aanroepen. Zorg dat je geaard bent. Zeg hardop wat je niet meer dient en wat je los wilt laten. Je kunt het ook opschrijven en het aan het vuur meegeven. Manifesteer je nieuwe doelen, bijvoorbeeld d.m.v. een meditatie. Noteer in een boekje wat je doelen zijn zodat je na een tijdje kan checken of er iets veranderd/bereikt is.

Tijdens Volle maan is de maan op haar grootst. Dit gebeurt elke 28 dagen. Het is het moment waarop haar energie het meest voelbaar is. Veel mensen zitten in deze periode hoog in hun emotie en kunnen moeilijker slapen. Je kunt deze energie goed gebruiken voor je Volle maan ritueel. Zo kan je samen komen met anderen om te drummen, dansen of zingen. Je kunt water en/of edelstenen opladen in haar licht of mediteren. Mediteren is erg prettig als je dat doet op een plak waar je de maan kunt zien. Geef je over aan haar kracht en visualiseer dat je de kracht kunt zien die je voedt en voel hoe je batterij weer wordt opgeladen. Deze periode van de maand is geschikt om levensvragen te stellen. De Volle maan maakt je intuïtief, ontvankelijk en creatief. Je kunt daarbij ook gebruik maken van pendels, orakel- of tarot kaarten of een kristallen bol. Je kunt je intenties uitzetten terwijl je in een cirkel zit waarin je de 4 elementen laat vertegenwoordigen: Lucht voor het Oosten, Vuur voor het Zuiden, Water voor het Westen en Aarde voor het Noorden. Benoem en/of noteer waar je dankbaar voor bent en spreek uit wat je bereiken wilt. Noteer dit in een boekje zodat je kunt checken of er iets veranderd/bereikt is.

Bij Blessed Be vind je alle materialen die je nodig hebt voor een maanritueel: annemiekewitteveen.com/shop/ 

Geen commentaar

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *