Twintig jaar geleden kreeg ik van mijn man een cadeautje. Het was een boek over Graancirkels. Ik kon toen nog niet weten hoe dit mijn leven zou gaan veranderen. Nadat ik het gelezen had, hadden de magische vormen in het veld mij in hun greep en wist ik dat ik af moest reizen naar het Mekka van de Graancirkels; het graafschap Wiltshire in Zuidwest-Engeland. Sindsdien ben ik daar vaak geweest, zowel in het graancirkel seizoen, als daarbuiten. In al die jaren heb ik de regio goed leren kennen en verheug ik me er elk jaar weer op om er enige tijd door te brengen. Daarbij spelen de mensen die ik er in de loop van de tijd heb leren kennen een grote rol.

In publicaties en lezingen deel ik graag mijn foto’s, onderzoekingen, bevindingen en ervaring. Ik vertel het publiek graag over graancirkels maar vindt het daarbij uiterst belangrijk dat men zich een eigen mening vormt met behulp van de informatie en theorieën die we tot op heden kennen. Vaak leidt dit tot interessante discussies en mooie gesprekken.

De cirkels hebben mij ook creatief ontwikkeld; bekend zijn inmiddels de, door mij ontworpen en gemaakte, antroposofische popjes die gevuld zijn met graancirkelzaden die ik elk jaar meeneem uit het centrum van verschillende graancirkels. Tevens heb ik inmiddels twee kinderboeken op mijn naam staan; ‘Cirkeljagers, mysteries in het graanveld’, een spannend verhaal dat zich afspeelt rondom graancirkels en waarin veel informatie wordt verstrekt en ‘Schatzoekers, het geheim van de Grote Piramide’ een avontuur dat zich afspeelt in Egypte.

Na de manifestatie van een graancirkel van de Godin in 2008, ben ik mij gaan verdiepen in het archetype van de Godin en de betekenis van deze graancirkel op de psyche van de mens. Een studie die nog lang niet ten einde is. Zo leidde deze afbeelding mij het pad van de Godin op. Een pad waardoor ik me veel meer bewust werd van de veranderingen in de natuur. Ik leerde over het Wiel van het jaar, een paganistische benadering van de veranderingen in de natuur die ingeleid worden door de jaarfeesten (de Sabbats). Ook de invloed van de maan op ons is iets wat mij enorm fascineert. Als een logisch gevolg daarvan ben ik opgeleid tot heks. 

Graancirkels hebben mijn leven veranderd en verrijkt maar in de afgelopen jaren is de discussie over deze vormen in het veld zodanig verhard dat ik me erop betrap dat dit mijn plezier in het fenomeen is afgenomen. Ik voel me veel meer thuis in de groep mensen die zich bezig houdt met de liefdevolle energie van de Godin. Echter, ik heb de graancirkels nodig gehad om hierbij uit te komen. Toeval bestaat niet.