De verschijning van de Godin

Zoals ieder jaar reisde ik ook in de zomer van 2008 af naar de graanvelden van Wiltshire om daar, met vele gelijkgezinden, getuige te mogen zijn van één van de meest fascinerende fenomenen van deze tijd; de graancirkels. Helaas was ik te kort in de regio aanwezig om getuige te mogen zijn van een, voor mij, wel heel bijzondere formatie.

Ieder jaar doen de vormen in het veld ons weer verbaasd staan door hun schoonheid, sereniteit en geometrie. Sinds vele jaren doet een aantal mensen serieus onderzoek naar dit fenomeen in de hoop erachter te kunnen komen hoe deze prachtige vormen ontstaan en wat de wérkelijke betekenis is van de kunstige verschijningen in het veld. Vele onderzoeken zijn inmiddels gedaan en via verschillende websites kunt u zich op de hoogte stellen van de resultaten.

Persoonlijk  heb ik ook in de loop der jaren deelgenomen aan (veld)onderzoeken, nightwatches, discussies en alles wat bij graancirkels en hun onderzoekers hoort. Tijdens deze activiteiten ben ik ook regelmatig getuige geweest van bijzondere gebeurtenissen zoals het waarnemen van onverklaarbare lichten en/of entiteiten.

Voor velen is het de ultieme wens om een graancirkel gevormd te zien worden en daar beeldmateriaal van te kunnen maken.  Helaas maken de cirkelmakers dat bijna onmogelijk door hun onvoorspelbaarheid in het kiezen van de velden en tijden waar op dat moment geen mensen in de buurt zijn of door beeldmateriaal onklaar te maken.

Er is een klein groepje mensen dat daadwerkelijk getuige is geweest van het vormen van een graancirkel, soms zagen zij dit gebeuren, soms voelden zij dit doordat de energie in het veld waar zij zich bevonden intensief veranderde.

De enkele beelden die gemaakt zijn van het vormen van een graancirkel zijn beroemd en tevens omstreden omdat er altijd mensen zullen zijn die de beeldmaker van fraude zullen beschuldigen. Denkt u aan het filmpje van de lichtbollen die bij Olivers Castle een sneeuwvlok achtige formatie vormen of de beelden die Winston Keech schoot in de nacht van 7-7-2007 aan de rand van het East field.

Er zijn verhalen bekend van mensen die een formatie manifesteerden

Tevens zijn er enkele verhalen bekend van mensen die met elkaar een formatie manifesteerden. Bekende voorbeelden hiervan zijn de formatie die beschreven staat in het boek ‘Quest for contact’ van Andy Thomas, de formatie van de origami knoop door een Japanse cameraploeg in 1999 of de manifestatie van het logo van CSETI.

Aan dit rijtje wil ik de formatie van de Goddess bij Honey Street op 27 juli 2008 toevoegen.

Tijdens mijn bezoek aan Wiltshire zijn er altijd een aantal plaatsen die ik graag bezoek; de West Kennett long barrow, Silbury hill en de Avebury henge zijn daar wat voorbeelden van. In 2008 bezocht ik Avebury en liep daarna even de hengeshop door om wat rond te snuffelen. De winkel ligt vol met allerhande verleidelijke, welbekende boeken, edelsteentjes, sieraden en souvenirs.

Ik was niet van plan om iets aan te schaffen maar mijn oog viel op een zilveren hanger met een amethyst erin in de vorm van een ….Goddess. Een vorm die in de regio Wiltshire vrij bekend is maar die ik in mijn woonomgeving niet vaak tegenkom.

Hoewel ik de vorm kende werd ik er niet eerder door gegrepen maar dit jaar echter raakte hij me. Ik besloot impulsief tot aankoop en was er erg mee in mijn nopjes. Omdat ik er een koord bij had gekocht kon ik de hanger direct dragen.

Later die dag meldde ik me in het Silent circle cafe van Charles Mallett om uit te vinden of er nog nieuws was en tevens om mensen te ontmoeten die zich ook met graancirkels bezig houden. Op dat moment was Ann daar ook. We raakte aan de praat over onze interesse in graancirkels en tijdens het gesprek merkte zij op dat ik een Goddess hanger droeg.

Ik vertelde dat ik deze net gekocht had en zij liet me haar hanger zien die ze onder haar trui droeg. We spraken wat over de toevalligheid van de identiteit van de hangers en we waren het erover eens dat deze vorm er prachtig uit zou kunnen zien als hij in het veld zou verschijnen. Ze stelde voor om ons te concentreren op de vorm en de cirkelmakers te vragen om de vorm van de godin als graancirkels neer te leggen in het veld.

We namen even de tijd en gingen zonder verwachting uit elkaar. Omdat ik snel naar huis zou moeten namen we afscheid en spraken af elkaar volgend jaar weer te ontmoeten in het cafe.

Op de dag van mijn vertrek bracht ik nog een bezoek aan een formatie bij Avebury manor die helaas niet de afbeelding had van de gewenste godin. Die dag ben ik teruggereisd naar Nederland en binnen enkele dagen doorgereisd naar Canada. Nog steeds was de godin niet verschenen….

Ik zag dat er een prachtige formatie was verschenen met de afbeelding van de Goddess

In een hotel nabij Vancouver, opende ik op 29 juli ’s ochtends vroeg op een computer de website van de cropcircleconnector, en zag tot mijn grote verbijstering dat er de dag ervoor een prachtige formatie was verschenen met de afbeelding van The Goddess.

Direct gingen mijn gedachten uit naar Ann. Zou zij met dezelfde verbazing kijken naar deze formatie en terugdenken aan onze manifestatie in het Silent circle cafe? Was deze vorm verschenen omdat wij ons erop hadden geconcentreerd of concentreerden wij ons erop omdat de cirkelmakers dat wilden? Mijn dochter vroeg me waarom ik zo verdrietig was terwijl ik de foto’s bekeek. Ik was me er niet van bewust geweest dat de tranen van ontroering me over de wangen liepen.

Op dat moment voelde ik me, daar in dat verre Canada,werkelijk gezegend dat ik deel uit mocht maken van het graancirkelfenomeen. Het zou het begin inluiden van een jarenlange studie naar de betekenis van Graancirkels en de Godin voor de mensheid in het algemeen.