Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Filosofische kring, Lokeren

16 oktober 2019 @ 22:00 - 22:30 CEST

Jaarlijks verschijnen er in de velden van Wiltshire, Engeland de meest prachtige vormen. We kennen deze verschijnselen als Graancirkels. Wat zijn dit precies en kan de betekenis van deze vormen worden afgeleid van een afbeelding van de Godin?
In 2008 kocht Annemieke een zilveren hanger met de afbeelding van de oer-godin in Avebury, Engeland. . Als gevolg van een manifestatie experiment verscheen de Godin enkele dagen later in het veld. Dit was voor haar een zeer indrukwekkende ervaring die haar altijd is bijgebleven. Na het lezen van het boek van een Canadese psycholoog, jaren later, vielen alle stukjes van de puzzel op hun plek. De verschijning van de Godin was geen toeval.

Tijdens haar lezing zal zij, aan de hand van prachtige beeldmateriaal, vertellen over wat graancirkels zijn, waar ze verschijnen, wat de geschiedenis ervan is, het wetenschappelijk onderzoek benoemen en theorieën behandelen over waarom zij zo vaak in Engeland verschijnen en wie of wat ze maken. Eén formatie zal daarbij uitgebreid behandeld worden….die van de godin uit 2008.
De boodschap van de godin lag in tarwe, een gewas dat symbool staat voor het leven en dat de mensheid al eeuwenlang voedt.
Via de verering van oude afbeeldingen van godinnen die vereerd werden in een matriarchaal tijdperk en over de hele wereld zijn gevonden, vertelt Annemieke wat, volgens haar, de werkelijke betekenis van graancirkels in deze patriarchale tijd is. Dit verhaal gaat echter niet alleen over graancirkels, het gaat ook over ons. Wat doet het met je als je je met graancirkels bezighoudt? Geven zij ons een handvat om in te zien dat we zelf verantwoordelijk zijn voor een betere samenleving en te komen tot het ware Zelf?
Met een nuchtere kijk op het fenomeen graancirkels toont zij ons aan de hand van Heilige Geometrie, Jung, Mandala’s en sprookjes dat dit hoopgevende verschijningen zijn.

Annemieke Witteveen: bijna 20 jaar geleden kreeg Annemieke een boek in handen over graancirkels en raakte direct gefascineerd door dit boeiende fenomeen. Zij besloot af te reizen naar Zuidwest Engeland, de bakermat van de graancirkels en sindsdien is zij elk jaar te vinden in de velden aldaar.
Zij maakte kennis met het fenomeen, het landschap, de lokale bevolking en een vaste groep graancirkel liefhebbers. Vanaf dat moment werd mystiek, synchroniciteit en een veranderende perceptie een deel van haar leven.
Annemieke is lerares basisonderwijs binnen het reguliere onderwijs. In de afgelopen jaren zijn er met grote regelmaat artikelen en foto’s gepubliceerd in verscheidene boeken en tijdschriften. Zij geeft lezingen over het onderwerp graancirkels in binnen-en buitenland, waarin ze graag haar belevenissen, ervaringen en bevindingen in de velden deelt. Het onderwerp graancirkels geeft altijd stof tot nadenken en leidt regelmatig tot discussies. Zij vindt het belangrijk dat iedereen daarbij zijn eigen mening kan vormen.
Zij is de auteur van de kinderboeken ‘Cirkeljagers’ en ‘Schatzoekers’. Boeken voor kinderen van 9-12 jaar die respectievelijk gaan over graancirkels en de Grote Piramide van Gizeh. Ook maakt en ontwerpt zij antroposofische poppen die zij vult met zaden uit de graancirkels.

Gegevens

Datum:
16 oktober 2019
Tijd:
22:00 - 22:30 CEST

Organisator

Filosofische kring Lokeren
Bekijk de site van Organisator

Locatie

Kerkplein 5, Lokeren
België + Google Maps
error: ©